Vannterapi

Vannterapi er en behandling der du som mottaker blir beveget vektløst i 35 graders vann. Jeg følger kroppens bevegelsesmønster og tøyer og strekker samtidig med lett shiatsu massasje. Hodet holdes over vannet under hele behandlingen i Watsu, i vanndans kan du også bli beveget under vann med neseklype.

En vannterapi session kan minke smerter spesielt i ryggen, redusere stress og øke sirkulasjonen.

Behandlingen passer godt for gravide.

vannterapi fab17 004  vannterapi fab17 003 Velvære i vann

Stillhet, nærvær og dyp avspenning.

Jeg holder deg i vannet og beveger deg på en måte som gjør at du lettere kan slappe av. Det kan være helt rolig eller mer dynamiske bevegelser. Det å bli holdt oppe av vannet fra alle kanter og ikke ha noen restriksjoner med underlag gjør at jeg kommer til hele kroppen for massasje.

Å bli holdt i vannet kan gi deg en unik mulighet til avspenning og komme nærmere seg selv.

Vannterapi kan være til nytte og glede for alle, men kanskje spesielt for deg som ønsker en opplevelse av dyp avspenning og kontakt med deg selv. Dette kan du oppleve ved å bli holdt og beveget i det varme vannet. Fokuset er på avspenning, pust, rolige bevegelser og tilstedeværelse. Det utføres rolige og myke former for stretching og massasje for å gi en terapeutisk virkning på kroppen. Støtten fra vannet tillater ryggraden å bevege seg på måter som er vanskelig å utføre på land og gjør behandlingen spesielt bra for deg med problemer med rygg og nakke. Mange opplever også at det å bli holdt i vannet kan påvirke en følesesmessig, først og fremst i forhold til tillit og kontakt. Det er rom for det som skulle komme opp.

Det er viktig å sette av tid til hvile også etter vannterapien.

Vannet er et magisk sted å utforske kropp og sinn, ved å bli holdt tryggt I vannet kan man oppnå en dyp avspenning og få kontakt med steder i kroppen som kan være vanskelig på land.

Jeg gir sessions som kalles Fri Flyt,(Free Flow)  med elementer fra Watsu, Waterdance (vanndans)  og Fluid Presence.

Booking via e-post til watsu@utpust.no

DSCN4239Fluid PresenceDSCN4235

vannterapi fab17 006

Ta kontakt for timeavtale!

Kjenn varmen fra vannet og følelsene av vektløshet. Lukk øynene og kjenn spillet fra lyset over øyelokkene. Ørene dine er under vann så lydene fra verden er dempet. Kjenn at du er støttet av vannet og at terapeuten hele tiden er der med deg og holder deg. Og gi deg hen til opplevelsen – det er ingenting du skal gjøre, ingen steder du skal dra, bare motta og slipp deg inn i de myke rytmiske bevegelsene, myke strekninger av musklene, og massasjen i det varme vannet. Og opplev en form for avslapning og velvære du aldri før har kjent.

lenker med mer informasjon fra andre:

http://www.watsuaquatherapy.co.uk

https://www.watsu.com

http://fluidpresence.net

waterdance