Mammahjerteyoga 2017

Yogagruppe for deg som har mistet et barn

10 ukers kurs som passer for alle som har mistet et barn. Kurset passer for deg som mistet nylig eller for mange år siden, om du mistet barnet ditt  i magen eller et større barn som fikk leve en stund. Den fysiske yogaen blir tilrettelagt gruppen og den passer for alle.

Starter mandag 23 januar på Oslo Yoga

Påmelding og spørsmål på hege@utpust.no.

 

hjerte 347

Når man har mistet det kjæreste i livet kan det være vanskelig å puste, ha oppmerksomhet på kroppen og være tilstede her og nå.

I timene vil vi jobbe med å:

– Senke stressnivået i kroppen
– Finne hvile i deg selv
– Minske spenninger
– Finne din indre styrke
– Styrke og strekke kroppen

Vi møtes ukentlig over tid, for å skape et trygt rom for det som kommer opp. Når man har opplevd noe så vondt som å miste et barn kan det være lett å miste kroppskontakten. Det å være i en gruppe der alle vet hva det vil si å miste et barn uten at man må forklare kan gi en trygghet. Noen ganger kan det komme tårer, det er det rom for. Gruppen er åpen for deg som har mistet i svangerskap, i tiden etter eller større barn. Det kan være et nylig tap eller for lenge siden. Det vi har til felles er tapet av det mest dyrbare, og det har ingen tidsramme.
En typisk time begynner med rolig avspenning. så beveger vi oss seg gjennom forskjellige yogastillinger. Vi jobber med å løse opp spenninger som har satt seg i kroppen. Det vil være individuell tilpasning av det fysiske nivået.

Bakgrunn for at jeg ønsker å holde denne timen:
Jeg mistet sønnen min på 2 år i 2004. Jeg jobber nå som yogalærer på Oslo Yoga.
Yogaen har vært min vei til et liv der jeg kan leve med sorgen. For meg er yoga: pust, oppmerksomhet og tilstedeværelse.

Jeg har kunnskap om traumesensetiv yoga og ønsker å gi et tilbud til de som har mistet et barn, gi et rom der det er muligheter til å kjenne på det kroppen holder av glede, sinne, sorg,  og alt annet det rommer.

Tilbakemeldinger fra tidligere deltagere:

  • Det har vært veldig fint å følge kurset, og selv om jeg ikke er flink å bruke det daglig, så har jeg hatt god nytte av både pusteøvelser og andre øvelser for å løse opp. I tillegg er det et unikt fellesskap og atmosfære som er god og gjør godt.
  • «Forrige ukes yogaopplevelse ga meg uendelig mye! 🙏💓»
  • «Timene dine er det beste noen har gjort for helsen min»

Sted: Oslo Yoga, Sagene

Tid: Mandager kl 15.00 – 16.30